Grekisk båtskatt betald

Nu är den grekiska skatten ´sjösatt´.

Men glöm inte att förnya DEPKAN. jag tycker att det är två parallella system, men både den nya skatten och DEPKAN skall betalas/förnyas. Man måste printa ut ett bevis på att skatten är betald, för myndigheterna här i Grekland kan inte komma in i systemet och kontrollera detta. En skärmdump på att man betalt den nya skatten från sin bank i Sverige går bra.

Man loggar in och fyller i ett formulär, som finns på vårt förra loggbok. Fyller i alla uppgifter om båten, sig själv och även sina föräldrar (?). Därefter får man en kod på 20 siffror och betalar till en grekisk bank med detta som id-nr.

Detta har fungerat för oss som seglar ihop här nere. Får ngn problem, så hör av er så hjälper vi till.

Först skulle detta vara betalt den 2 maj, men blev framflyttat till den 9. Därefter hade man 10 dagar på sig att betala.

Man får inget kvitto eller liknande på att betalning skett, så troligen går det att spåra vi detta 20 siffriga nummer.

Posted in Grekland 2019