Bilresa på Peloponessos, del 2

 

 

 

 

 

 

IMG_2326 (2)

Klicka på bilderna för större storlek.

Efter Olympia körde vi söderut och målet var en gammal stad på Poloponessos södra ostkust,   Monemvasia.

 

 

IMG_2321 (2)

Staden ligger på en liten ö och är förbunden  till fastlandet med en kort causeway på 200 meter. Själva fästningen består mestadels av en stor platå ca 100 meter över havet, upp till 300 meter bred och 1 km lång. Lodräta klippväggar på nästan 100 m stupar utanför murarna ner i havet, men på södra sidan finns en by alldeles nere vid havet. Stadsmurarna och många kyrkor byggdes på medeltiden.

 

 

 

 

Staden och fästningen grundades 583 e.Kr.av invånarna på fastlandet som söker tillflykt från en invasion av Grekland

 

 

IMG_2352 (2)

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2315

 

På kvällarna letade vi upp trevliga restauranger.                                                                                                        Ofta var vi utanför själva turiststråken och efter råd från lokalbefolkningen                                                                  så blev våra måltider mycket goda och trevliga när vi njöt av mat från det grekiska köket.

 

 

 

IMG_2303 (3)

Vid ett fika stopp på vår vidare färd kan man se snöklädda berg i bakgrunden.        Man kan inte tro att Grekland är så bergigt som det är men 80 % av landet består av berg.

Olympen är det högsta berget på nästan 3 000 m.

 

Posted in Grekland 2019